Eğitimler
- Giriş
- Eğitimler
Bütüncül Psikoterapi Eğitimi
Bütüncül psikoterapi eğitimi, farklı psikoterapi yaklaşımlarını bir araya getiren ve kişinin fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal boyutlarını ele alan bir eğitim programıdır. Bu tür bir eğitim, psikoterapist adaylarına çeşitli terapi tekniklerini öğretmekle kalmaz, aynı zamanda bireyleri bütüncül bir perspektifle ele almayı ve tedavi etmeyi de amaçlar.
Uygulamalı Bütüncül Oyun Terapisi Eğitimi
Çocuk, kendisini oyunlarla ve oyuncaklarla ifade etmektedir. Çocuklar yetişkinler gibi kelimeleri kullanamayabilirler. Onların dili oyun ve oyuncaklardır. Oyun terapisi ise bu dili anlamanın yoludur. Oyun terapisinde, çocuklar için özel olarak hazırlanmış oyun odası ve sembolik anlamları bulunan oyuncaklar ile çocuğun içsel dünyasına uzanan bir yolculuktur. Çocuklar terapistleri ile başladıkları bu yolculuk sürecince yaşamlarındaki zorlantılarını çözümlemeyi öğrenirler. Çocuk oyun terapi sayesinde koşulsuz kabulü görerek kızgınlık, öfke, üzüntü ve hayal kırıklıklarını ifade etme şansı bulur. Bu olumsuz deneyimlere terapistle kurduğu güven verici ilişki ışığında tekrar yaklaşılır ve sorunlarla ilgili anlayış ve rahatlığa ulaşılmaya çalışılır
Mesleğe Hazırlık Programı
Eğitim içeriğinde 8 eğitim bulunmaktadır. Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Çocuk ve Ergen BDT Klinik Görüşme Teknikleri Oyun Terapisi MMPI Resim Analizi ve Yorumlama Çocuk Değerlendirme Testleri Teraötik Kartlar Eğitimi * Katılımcıların Role playler, Vaka analizleri ve Klinik gözlem imkânı ile teoride öğrenilen bilgilerin uygulamada daha önce nasıl kullanıldığı, uzmanlar tarafından farklı bakış açılarından nasıl yorumlandığı ve direkt birinci gözden Akademisyen ve Klinik Psikologlar tarafından nasıl uygulandığını tecrübe etme imkânı olacaktır.