Oyun Terapisi Nedir?
Çocuk, kendisini oyunlarla ve oyuncaklarla ifade etmektedir. Çocuklar yetişkinler gibi kelimeleri kullanamayabilirler. Onların dili oyun ve oyuncaklardır. Oyun terapisi ise bu dili anlamanın yoludur. Oyun terapisinde, çocuklar için özel olarak hazırlanmış oyun odası ve sembolik anlamları bulunan oyuncaklar ile çocuğun içsel dünyasına uzanan bir yolculuktur. Çocuklar terapistleri ile başladıkları bu yolculuk sürecince yaşamlarındaki zorlantılarını çözümlemeyi öğrenirler. Çocuk oyun terapi sayesinde koşulsuz kabulü görerek kızgınlık, öfke, üzüntü ve hayal kırıklıklarını ifade etme şansı bulur. Bu olumsuz deneyimlere terapistle kurduğu güven verici ilişki ışığında tekrar yaklaşılır ve sorunlarla ilgili anlayış ve rahatlığa ulaşılmaya çalışılır.
Bütüncül oyun terapisi her çocuğun biricik olduğu esasına dayanarak bir çocuk-ergen terapistinin zengin bir alet çantasına sahip olarak bütüncül bir şekilde yaklaşımı ve tedaviyi sağlamaktadır. Bütünsel müdahalede bulunabilmek için iyi bir donanım gerekmektedir. Bu eğitimde 4 modül+1 grup süpervizyonu ve 9 gün sonrasında yapılacak olan grup süpervizyonu ile sizlerin seanslarınızda daha bütüncül olarak çalışabilmeniz hedeflenmektedir.
- Her modülde atölye ve uygulama çalışmaları yapılacaktır.
- Eğitim sonunda Bireysel ve Grup Süpervizyonları yapılacaktır.
Genel Bilgiler
- Eğitim 4 modül+1 grup süpervizyonudur.
- Her modül her ayın 1 haftasonu Cumartesi-Pazar saat 09.00-18.00 olacak şekilde yapılacak ve eğitim tamamlandığında 1 gün grup süpervizyonu yapılacak şekilde planlanmıştır.
- Her oturum 9 saat sürecektir.
- Eğitim Online Zoom üzerinden canlı ve yüz yüze katılım olarak hibrit şekilde gerçekleştirilecektir.
- Eğitim sürecini tamamlamayan katılımcılara Katılım Belgesi verilecektir.
- Uygulayıcı Sertifikaları veya Eğitim Sertifikalarını katılımcılar program bitiminde eğitim ofisinden gelerek almalıdırlar; yurtdışı ve şehir dışındaki katılımcılara ise e-posta yoluyla ya da karşı ödemeli kargo ile ulaştırılacaktır.
- Uygulayıcı Sertifikası almayı hedefleyen katılımcılardan teorik eğitimin ardından aşağıda detaylandırılan süpervizyon ve sınav süreçlerini de başarıyla tamamlamaları beklenmektedir:
- 10 adet süpervizyon,
- 1 yazılı sınav
- Eğitim tarihleri aşağıdaki gibidir:
- Modül - 10-11 Ağustos 2024
- Modül - 17-18 Ağustos 2024
- Modül - 7-8 eylül 2024
- Modül - 21-22 eylül 2024
- Grup Süpervizyonu à Grupla belirlenecektir.
Eğitime kimler katılabilir?
- Psikiyatristler
- Çocuk ve ergen psikiyatristleri
- Psikologlar
- Psikolojik Danışmanlar
- Psikiyatrist Hemşireleri
- Psikoloji veya PDR öğrencileri (Gelişim/Gelişimsel Psikoloji veya Psikopatoloji dersi almış olmak koşuluyla -transkript istenecektir)
- Sosyal Hizmet Uzmanları (Psikoloji veya PDR yüksek lisanslı)
- Çocuk Gelişimi Uzmanları (Psikoloji veya PDR yüksek lisanslı)
- Özel Eğitim Uzmanları (Psikoloji veya PDR yüksek lisanslı)
- Aile Danışmanları (Psikoloji veya PDR yüksek lisanslı)
Kayıt esnasında katılımcılardan aşağıdaki belgeler istenecektir
- Lisans diploması ve varsa uzmanlık diplomasının önlü arkalı fotokopileri
- Öğrencilerden öğrenci belgesi ve transkript
- Sosyal Hizmet Uzmanları, Çocuk Gelişimi Uzmanları, Özel Eğitim Uzmanları ve Aile Danışmanlarından sertifikalarının fotokopisi ve yüksek lisans diplomaları